Purperhoeve
Purperhoeve
press to zoom

De Purperhoeve is een spannend detective-verhaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Een sprookjesachtige whodunnit waarin alles draait om het oplossen van het raadsel van de slapende buurjongen. 


De elfjarige Iris verhuist na het overlijden van haar vader, met haar moeder naar de Purperhoeve, een vervallen landhuis aan de rand van een dorp. In de verwilderde tuin loopt ze al snel de bazige eekhoorn Maddox tegen het lijf, die haar een vreemd en verward verhaal vertelt over een slapende buurjongen, een stervende boom en een magisch vogeltje.
De eekhoorn weet zeker dat er een misdrijf in het spel is en dat een van de dorpsbewoners er iets mee te maken heeft. Hij staat erop dat Iris hem helpt om de dader te vinden. Er is geen tijd te verliezen, want sinds de jongen slaapt, verzwakken de boom en het vogeltje met de dag en is de magie van de Purperhoeve in gevaar!
Het ontmaskeren van de dader wordt uiteindelijk een ware race tegen de klok. Lukt het Iris op tijd om het raadsel van de slapende buurjongen op te lossen en zo het vogeltje, de boom en de Purperhoeve te redden?
Tijdens haar zoektocht naar de dader, komt Iris steeds meer te weten over haar nieuwe huis met de magische tuin. Haar taak op het landgoed blijkt minder vrijblijvend en vele malen groter dan ze had kunnen vermoeden.